Comunicare 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European în perioada 1 august 2010 - 31 iulie 2012.

Comunicat de presa de lansare a proiectului

"Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" Axa prioritară nr. 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare"
Domeniul major de interventie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare„
Titlul proiectului: „CONSTRUIEŞTE-ŢI VIITORUL PAS CU PAS - Program pilot de creştere a nivelului de angajabilitate al persoanelor afectate de criza economică"
Contract nr.: POSDRU/82/5.1/S/50319     

SERVICII GRATUITE DE CONSILIERE PROFESIONALA SI INSTRUIRE PENTRU SOMERI SI PERSOANELE AFLATE IN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA

SC WKH - Dezvoltare Organizationala SRL, in calitate de solicitant, si SC Ascendis Consulting SRL, in calitate de partener, demareaza proiectul „CONSTRUIESTE-TI VIITORUL PAS CU PAS - Program pilot de crestere a nivelului de angajabilitate al persoanelor afectate de criza economica". Proiectul este cofinantat din FSE prin POSDRU 2007 - 2013 si bugetul national, precum si din fonduri proprii ale WKH - Dezvoltare Organizationala SRL. Acesta se va derula pe o perioada de implementare de 24 de luni, avand o valoare totala de 3.257.204 lei, din care 3.094.343 lei reprezinta finantare nerambursabila.

Grupul tinta al proiectului este format din persoane aflate in cautarea unui loc de munca, someri, someri tineri si someri cu varsta peste 45 de ani.


Proiectul îşi propune sa imbunatateasca capacitatea de ocupare a 600 de someri si persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Acestia vor beneficia de servicii suport de consiliere profesionala, informatii privind dinamica pietei muncii, instruire privind metode si tehnici in cautarea unui loc de munca si mediere in munca.

Din cei 600 de beneficiari, 50 vor fi formati in competente cheie de comunicare, negociere si munca orientata catre client. Pentru a veni in ajutorul grupului tinta, 30 angajatori vor fi informati privind facilitatile de incadrare in munca a somerilor si privind potentiali candidati pentru pozitiile libere din cadrul firmelor.

Valoarea adaugata a proiectului este data de faptul ca, in cadrul sau, sunt furnizate servicii de consiliere profesionala si mediere in munca, precum si de instruire privind metode si tehnici in cautarea unui loc de munca pentru anumite categorii de persoane care nu au resursele financiare necesare pentru a plati astfel de servicii. In cadrul proiectului accesul la servicii este GRATUIT.

Astfel, proiectul contribuie la cresterea numarului de persoane din regiunile tinta care vor beneficia de servicii de consiliere si orientare profesionala si psihologica si sustine ocuparea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Contact 

Monica Gavrila

monica.gavrila@weknowhow.ro

Telefon: 021-269.21.79

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

 

Comunicat de presa de finalizare a proiectului

Data: 17.07.2012 

 

656 de şomeri şi de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

au beneficiat de servicii de consiliere profesională

în cadrul proiectului

„CONSTRUIEŞTE-ŢI VIITORUL PAS CU PAS

- Program pilot de creştere a nivelului de angajabilitate a persoanelor

afectate de criza economică

 

SC WKH - Dezvoltare Organizaţională SRL anunţă finalizarea proiectului „CONSTRUIEŞTE-ŢI VIITORUL PAS CU PAS - Program pilot de creştere a nivelului de angajabilitate a persoanelor afectate de criza economică”. Acest proiect a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  2007 – 2013 şi bugetul naţional, precum şi din fonduri proprii ale WKH – Dezvoltare Organizaţională. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu S.C. Ascendis Consulting SRL şi s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni, între 1 august 2010 – 31 iulie 2012, având o valoare totală de 3.257.204 lei, din care 3.094.343 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

În cadrul proiectului au beneficiat de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională 656 de persoane, astfel:

Aceştia au beneficiat de servicii suport de consiliere profesională, de informaţii privind dinamica pieţei muncii, de instruire privind metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă şi de servicii de mediere în muncă. În cadrul proiectului, 75 de persoane au beneficiat şi de servicii de formare profesională în competenţe cheie de comunicare, negociere şi de muncă orientate către client.

Dintre cei 656 de beneficiari, în termen de 6 luni de la participarea la program, 15,5%  şi-au găsit un loc de muncă şi au putut fi integraţi pe piaţa muncii.

 

 


Poveşti de succes

Alina avea experienţă în posturi de contabilitate în mari corporaţii, dar de mai bine de 6 luni căuta fără succes un loc de muncă. Evaluarea profesională realizată în cadrul proiectului a scos la iveală latura ei creativă, iar consilierea profesională si psihologică au motivat-o să îşi schimbe domeniul de activitate. De un an lucrează în calitate de grafic designer şi se vede făcând asta toată viaţa.

"M-am înscris în proiect într-o perioadă în care îmi căutam loc de muncă de ceva timp şi nu reuşeam să mă angajez. În aceeaşi perioadă doream să îmi schimb cariera şi să trec de la o carieră economică la o carieră în design, dar nu aveam curajul de a face o schimbare bruscă, mai ales că ştiam că mă aflu la început de drum şi nu aveam încredere în forţele mele. Programul m-a ajutat, mai ales prin realizarea profilului de compatibilitate profesională care mi-a confirmat alegerea carierei. În urma întâlnirilor avute cu consilierii de carieră am putut înţelege mai bine cum să mă pregătesc pentru un interviu şi ce anume se cere de la un candidat de succes. Tot în cadrul proiectului am primit informaţii care m-au ajutat să îmi organizez mai bine CV-ul astfel încât calităţile mele să fie evidenţiate şi să îmi îmbunătăţesc şansele de a fi angajată", declară Alina.

Claudia avea o experienţă de 7 ani ca asistent manager şi de 3 luni nu reuşea să îşi găsească altceva. Voia să facă un pas în cariera, dar CV-ul şi experienţa anterioară nu o ajutau. În urma discuţiilor cu specialiştii WKH a reuşit să îşi dezvolte un CV mai detaliat, în care să îşi evidenţieze punctele tari şi să pună accent pe experienţa acumulată.

În urma evaluării, a rezultat faptul că, pentru ea, posturile potrivite ar fi în domeniul logistic, al vânzărilor ori al relaţiilor cu clienţii. Pentru a-şi creşte şansele de angajare, dar şi pentru a face un pas în carieră, consilierii au sfătuit-o să caute posturi de asistent în aceste departamente.

“Mi-au fost de mare ajutor discuţiile avute cu consilierul de carieră, analiza CV-ului meu, dar şi întâlnirile de grup. În urma lor am câştigat mai multă încredere în mine. De asemenea, un mare impact l-a avut şi etapa de evaluare în scopul autocunoaşterii profesionale: m-am îndreptat şi spre alte domenii/ posturi, nu doar spre ceea ce făcusem până la momentul respectiv. Rezultatul a fost că, la scurt timp după participarea mea în proiectul mai sus menţionat, am primit două oferte de muncă. La una din cele doua companii sunt angajată şi în prezent”, declară Claudia.

După o experiența de peste 10 ani în PR şi coordonare de activităţi media ale uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România, Dan a încercat să îşi deschidă o afacere pe cont propriu. Nu a reuşit, deci a ajuns în situaţia de a-şi căuta un loc de muncă.

S-a înscris în proiect după 6 luni de căutări repetate în domeniul în care avea experienţă fără a avea rezultat, fiind dezavantajat de vârstă - peste 45 de ani - dar şi de ceea ce angajatorii vedeau a fi  supracalificare.

Testarea cu instrumentul de evaluare vocaţională a arătat că, dincolo de posturile de creaţie şi publicitate, exista o potrivire mare cu posturile din domeniul administrativ şi organizare.

Astfel, în urma consilierii a conştientizat faptul că deţine şi alte abilităţi pe care îşi poate construi cariera; şi-a extins aria de căutare şi, într-adevăr, a găsit un post de manager administrativ pe care îl ocupă de peste un an. Acum simte că abilităţile lui sunt folosite în mod eficient.

Persoana de contact,

Raluca Iacob

PR Consultant, SmartPoint

Calea Moşilor, nr. 51, et. 2, Clădirea Calea Moşilor, Bucureşti, România, Cod postal 020915

Mob: +40724.305.421 / Mob: +40731.040.639 /  Tel.:  +4 031.805.3911 / Fax : +4 031.805.3913

raluca.iacob@smartpoint.ro

www.smartpoint.ro